Równanie z niewiadomą x
Varost: Dane jest równanie z niewiadomą x:
(x−3)(x+2)=0
a) Określ dziedzinę równania
b) Podaj zbiór rozwiązań równania
28 mar 20:35
Janek191:
To podstawa

Co jest dziedziną równania kwadratowego ?
28 mar 20:36
5-latek : a) Df=ℛ
b) x=3 lub x=−2
28 mar 20:36
Jerzy: Czy za x można podstawić dowolną liczbę ?
Kiedy iloczyn jest równy 0 ?
28 mar 20:37
Varost: No tak Janek
28 mar 20:37
Varost: Zawsze zbiór liczb rzeczywistych
28 mar 20:40
5-latek : Poza tym należy odpowiadać na posty jak się daje cos do rozwiązania
Pytales /as o równania i co ?
28 mar 20:41