Dla jakich wartości
maturzystka: | | 2x+k | |
Dla jakich wartości k wykres funkcji f(x)= |
| oraz g(x)=3x−1 przecinają oś y w tym |
| | x+6 | |
samym punkcie?
28 mar 20:23
28 mar 20:25
g: Trzeba przyrównać f(0) = g(0). k/6 = 1/3, k = 2.
28 mar 20:29
maturzystka: A skąd k/6=1/3?
28 mar 20:42
5-latek : A jakie wspolrzedne ma punkt (jakikolwiek) lezacy na osi OY?
28 mar 20:43
Janek191:
| | 2*0 + k | | k | |
f(0) = |
| = |
| |
| | 0 + 6 | | 6 | |
28 mar 20:43
Janek191:
| | 1 | |
g(0) = 30 − 1 = 3−1 = |
| |
| | 3 | |
28 mar 20:44
maturzystka: Dzięki
28 mar 20:49
5-latek : Jeśli nie odpowiedzialas sobie na moje pytanie to nic Ci nie dadza te odpowiedzi .
Dostaniesz inne dane i będziesz wolac o POMOC
28 mar 20:52
maturzystka: | | 1 | |
5−latek punkt w tym przypadku ma współrzędne (0, |
| ) |
| | 3 | |
28 mar 20:55