Oblicz wartość wyrażenia
;): Oblicz wartość wyrażenia 2sin2α − 3sinαcosα3sinαcosα − 7cos2α,
wiedząc że tgα=4
28 mar 20:11
Janek191:
Przepisz używając litery U, bo nie widać dobrze
28 mar 20:14
pomocy: | 2sin2α − 3sinαcosα | |
| |
| 3sinαcosα − 7cos2α | |
28 mar 20:17
g: Podziel licznik i mianownik przez sinα cosα.
28 mar 20:23
mat-geo:
Dzieląc licznik i mianownik przez cos
2α≠0
| | 2tg2α−3tgα | | 32−12 | |
W= |
| = |
| =............... |
| | 3tgα−7 | | 12−7 | |
28 mar 20:23
;): Dziękuję
28 mar 20:43