Oblicz promień okręgu opisanego na czworokącie
góral: W równoległoboku ABCD z wierzchołka kąta rozwartego poprowadzono dwie wysokości DH,DG.Oblicz
promień okręgu opisanego na czworokącie DHBG jeśli podstawy równoległoboku są równe 15 i 33 a
krótsza wysokość DH jest równa 12
28 mar 20:08
góral: Błagam o pomoc
28 mar 20:27
rybka:
R=6√3
28 mar 20:31
rybka:
Wyżej wpisałam pomyłkowo
ma być R=6√5
28 mar 20:37
góral: Mógłbym prosić o wyjaśnienie
28 mar 20:47
rybka:

|AH|=
√152−122= 9 , |HB|=33−9=24
2R=
√122+242= ............
R=..........
28 mar 20:49
góral: kocham Cie
28 mar 20:54
rybka:
To "miłość" na odległość

( ja mieszkam w morzu ... a TY w górach
28 mar 21:04