matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że
aneczka:
Wykaż, że jeśli b≠0, d≠0, a≠b oraz
a
b
=
c
d
, to
c−d
a−b
=
d
b
28 mar 19:58
M:
12 maj 06:06
W:
a
c
=
| −1
b
d
a
b
c
d
−
=
−
b
b
d
d
a−b
c−d
=
b
d
c−d
d
=
a−b
b
□
12 maj 12:39