√10 | √10 | |||
cosx − sinx = | ⇒ cosx = | + sinx | ||
10 | 10 |
1 | √10 | |||
sin2x + | + | sinx + sin2x = 1 | ||
10 | 5 |
√10 | 9 | |||
2sin2x + | sinx − | = 0 | ||
5 | 10 |
10 | 36 | 38 | ||||
Δ = | + | = | ||||
25 | 5 | 5 |
√190 | ||
√Δ = | ||
5 |
| |||||||||||||||||
sinx = | ≈ 0.53 > 0 (a powinno być < 0) | ||||||||||||||||
4 |
| |||||||||||||||||
sinx = | ≈ − 0.84 | ||||||||||||||||
4 |
− √10(1 + √19) | ||
sinx= | ||
20 |
√10 | ||
cosx −sinx= | ||
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |