matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
olax:
3
Wyznacz współrzędne punktu przecięcia wykresów funkcji f(x)=(
)
x
+
1
5
√
15
i g(x)=(
)
x
−
1
5
3
√
15
(
)
x
+
1
=(
)
x
−
1
5
5
3
3
√
15
√
15
(
)
x
*
1
=(
)
x
:
)
1
5
5
5
5
1
no i dalej zastępuję pierwiastek potęgą
i nie wychodzi stąd wnioskuję, że coś źle
2
zaczynam
27 mar 21:35
olax:
nie aktualne, już wiem.
27 mar 21:55