workout
PrzyszlyMakler: Witam, świąteczny dylemat.
| | 4m2 −4m + 1 | |
√ |
| = 3 (Lewa strona jest pod pierwiastkiem, ale nie da się tego zapisać na |
| | 4 | |
tym forum)
m = 6,5
Można tak?
27 mar 20:53
Metis: Nie.
27 mar 20:54
YOLO: Metis czemu nie
27 mar 20:56
27 mar 20:56
PrzyszlyMakler: Tak myślałem. Dzięki Metis. Powiedz mi.. skąd Ty bierzesz siłę, aby wciąż pracować? Ilekroć nie
wchodzę na forum, to łapię doła, że robisz 3x więcej niż wszyscy inni razem wzięci. Odczuwasz
czasem zmęczenie?
27 mar 20:58
27 mar 20:59
5-latek : przecież 4m2−4m+1 =(2m−1)2
sprawdz sobie
potem korzystasz z e wzoru √x2= |x|
27 mar 21:01
Metis: Napiszesz maturę lepiej ode mnie, zobaczysz.
27 mar 22:50
Eta:
27 mar 22:55
Benny: Metis trzeba liczyć na to, że zadania podejdą
27 mar 23:23
Metis: Oby podeszły
Benny
27 mar 23:39
Benny: Na rozszerzeniu jedynie to chyba może zaskoczyć stereometria i ew. jakiś dowód z planimetrii
27 mar 23:41
Metis: Rachunek
27 mar 23:44
Benny: No na maturze jakoś się nie trafiają takie straszne
27 mar 23:55