oblicz bez uzycia tablic
mimisiaa: Pomożecie

?
Oblicz bez użycia tablic;
(cos81+cos9)
2+(sin81−sin9)
2=
(sin35+cos35)*(sin35−cos35)+2sin
55=
cos
25+cos
225+cos
265+cos
285+=
27 mar 19:55
Eta:
1/ cos81o=sin9o i sin81o= cos9o
........ = 1+2sin9o*cos9o +1−2sin9ocos9o=......
3/ podobnie cos65o= sin25o i cos5o= sin85o
2/ popraw zapis.............
27 mar 20:03
mimisiaa: (sin35+cos35)*(sin35−cos35)+2sin255=
27 mar 20:05
mimisiaa: a skąd w 1) wzięło się 1+2......+1−2....?
27 mar 20:09
Eta:
(sin9o+cos9o)2= sin29o+2sin9o*cos9o +cos29o =1+2sin9o*cos9o
27 mar 20:12
mimisiaa: w 1) będzie = 2 ?
27 mar 20:18
Eta:
tak
27 mar 20:19
mimisiaa: a w 3) będzie = 2 ?
27 mar 20:20
Eta:
ok
27 mar 20:22
mimisiaa: a pomożesz jeszcze z 2)



?
27 mar 20:24
Eta:
2/ sin255o= cos235o
.....=sin235o−cos235o+2cos235o=..... dokończ
27 mar 20:26
mimisiaa: Sprawdzisz mi czy dobrze zrobiłam

?
(1−cos7)(1−cos7)−cos
283=sin
27−cos
283=cos
283−cos
283=0
27 mar 20:31