matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Pawcio:
11
liczba tych punktow nalezacych do hiperboli o rownaniu y=
, ktorych obie wspolrzedne sa
x
liczbami calkowitymi, jest rowna: a)0 b)1 c)2 d)4
1 sty 15:49
max:
11
y=
, dla x ≠0
x
to x*y= 11 czyli : x = 1 i y=11 v x = 11 i y=1 v x = −1 i y= −11 v x= −11 i y= −1 odp: d)
1 sty 16:38
Pawcio:
dzieki maksiu
1 sty 20:14