Funkcja f(x)=-x-3 przyjmuje wartości ujemne dla argumentów z przedziału:
Kasia niezdara: A. (−3;+∞) B. (3;+∞) C. (−∞; 3) D. (0;+∞)
27 mar 13:31
Kasia niezdara: dzien dobry
27 mar 13:32
zef: A
27 mar 13:33
Kasia niezdara: a troszke wytłumaczyc
27 mar 13:34
zef: F(x)<0
−x−3<0
−x<3
x>−3
x∊(−3;+
∞)
Tyle
27 mar 13:35
Kasia niezdara: dziekuje a w tym rownaniu −3x−10=2x+7 wuszlo mi x=3+2/5 dobrze ?
27 mar 13:38
27 mar 13:39
Jack: −3 − 2/5
27 mar 13:39
Kasia niezdara: lol to mam zle . ale −3x−10−(2x+7)=0
−3x−2x−7−10=0
−5x−17=0
−5x=17
x=17/−5 x=3 +2/5 to nie wiem juz gdzie bład
27 mar 13:47
zef: −5x=17
5x=−17
Tutaj
27 mar 13:50
Janek191:
− 3 x − 10 = 2 x + 7
− 3 x − 2 x = 7 + 10
− 5 x = 17 / : (−5)
27 mar 13:51
5-latek : I nie pisz tego
lol
27 mar 16:10
Kasia niezdara: 
lepiej napisac aha
27 mar 16:28