całkowanie przez podstawienie
Karolina:
Całkowanie przez podstawienie
27 mar 13:18
Karolina: Tam na dole jest do potęgi 2 tylko mi nie wchodzi *
27 mar 13:19
Karolina: ?
27 mar 13:22
Jerzy:
3 − 5x = t
27 mar 13:24
27 mar 13:36
27 mar 13:37
Karolina: Jak dalej?
27 mar 13:38
Karolina: Gdzie jest pochodna tego wyrazenia?
27 mar 13:52
Karolina: ?
27 mar 13:59
Karolina: .
27 mar 14:04
Karolina: Nie wychodzi
27 mar 14:11
Karolina: ?
27 mar 14:15
Jerzy:
=−1/5∫t−4dt
27 mar 14:16
Karolina: Dlaczego −1/5?
27 mar 14:18
Karolina: ?
27 mar 14:24
Jerzy:
3 − 5x = t dx = −1/5 dt
27 mar 14:31
Karolina: Ale pochodna z tego to 5
27 mar 14:38
Karolina: Z 3−5x
27 mar 14:38
Jerzy:
−5dx = dt
27 mar 14:50