26 mar 21:35
Jerzy:
Przepisz porządnie treść zadania, bo to są bzdety
26 mar 21:47
Ala: Oblicz y
czyli y = ...+C
26 mar 21:52
Benny: | | lnx+A | | lnx | | A | | 1 | |
∫ |
| dx=∫ |
| dx+∫ |
| dx= |
| ln2x+Alnx+C |
| | x | | x | | x | | 2 | |
26 mar 21:56
Ala: dziękuję
26 mar 22:00
Jerzy:
y' = ∫ln(x)/xdx + ∫A/xdx
w pierwszej podstaw t = lnx , a druga to całka elementarna
a potem całkuj ponownie, aby obliczyć y
26 mar 22:03
Jerzy:
Na razie, to masz y', a masz obliczyć y
26 mar 22:04
Benny: Teraz aby obliczyć y licz te całki przez części
26 mar 22:05
Ala: to ja jednak nie rozumiem
26 mar 22:06
Jerzy:
y = ∫y'dx
26 mar 22:15
Ala: czyli to co napisał "Benny" to dotyczy y'?
26 mar 22:20