Funkcja kwadratowa dana jest wzorem
PIOTR: Funkcja kwadratowa dana jest wzorem f(x)=2(x+3)2
−5. Wierzchołek paraboli, która jest
wykresem tej funkcji leży więc w punkcie:
A. (−3;5) B. (−3;−5) C. (3;−5) D. (3;5)
POMOCY !
26 mar 19:26
5-latek : Do czego ta POMOC ?
Przeciez masz postac kanoniczna funkcji ? Wiec jaki jest problem ?
26 mar 19:28
daleo: Wierzchołek znajduje sie w pkt W(p,q) a masz wzór f(x)=a(x−p)2+q
Czyli W(−3,−5)
26 mar 19:29
glax: f(x)=a(x−p)2+q
26 mar 19:30
glax: a jak nie umiesz tak to wykonaj działania i licz p i q ze wzorów
26 mar 19:31
PIOTR: Dzieki sprobuje .milego wieczoru
26 mar 19:36
glax:
26 mar 19:40