matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
daleo:
Witam nie moge sobie poradzić z takim dowodem pomoże ktos ?
cos2x(1+tgx*tg2x)=1
26 mar 19:16
g:
= cos2x+tgx*sin2x = cos
2
x−sin
2
x + (sinx / cosx)* 2 sinx cosx = cos
2
x + sin
2
x = 1
26 mar 19:41