Wiadomo, że miejscem zerowym funkcji f(x)=2x2 -mx+4 jest x=1, więc:
kasia :
A. m= − 6 B. m= −4 C. m=6 D. m=4
26 mar 18:26
kasia : dziekuje za pomoc
26 mar 18:27
zef: f(x)=2x2−mx+4 ?
26 mar 18:32
Jerzy:
f(1) = 0 i oblicz m
26 mar 18:33
5-latek :

Kasia masz przed sobą wpisz a otrzymasz i klilnij po więcej przykladow
2x2=4x a nie o to pewnie chodzi ?
2x
2−mx+4=f(x)
Jeśli miejscem zerowym danej funkcji jest jakiś argument x to oznacza ze watosc funkcji dla
tego argumentu jest rowna 0
Patrz rysunek dla x=1 y=0 dla x=3 y=0 dla x=6 to y=0
czyli nasze miejsce zerow będzie miało wspolrzedne (1,0)
Wstawiamy teraz te wspolrzedne do wzoru funkcji i liczymy m
0=2*1
2−m*1+4
0=2−m+4 wylicz ztego m
26 mar 18:37
zef:
26 mar 18:38
5-latek : Kasia pewnie poszla na rezurekcje .
I to się chwali
26 mar 18:45
Metis: Rezurekcja jutro
26 mar 18:46
kasia : juz jestem ...

Wiadomo, że miejscem zerowym funkcji f(x)=
−mx+4 jest x=1
26 mar 18:47
kasia : taki bład bo mi mały brzdac przeszkadza
26 mar 18:48
5-latek : U mnie jest 1 ksiądz na dwie parafie wiec
u nas będzie jutro ale w drugiej parafi już dzisiaj
26 mar 18:49
Metis:
26 mar 18:50
kasia : ale ten 5−latek to jest madry kiedys tez bede tu rzadzic


dziekuje wszystkim za pomoc z
gory chociaz mieszkam na parterze
26 mar 18:50
5-latek : Zasada jest tak sama
Wiec próbuj liczycz sama (sprawdzi się
26 mar 18:51
kasia : jedyny ptzrdmiot ktory mnie przeraza i dołuje psychicznie to ta matematyka
26 mar 18:53
Metis: Nigdy nie wolno się negatywnie nastawiać, nigdy.
Wtedy można być pewnym porażki.
26 mar 18:54
5-latek : Nie tak
próbuj sama liczyc żeby wlasnie ten mały brzdąc miał kiedys w Tobie pomoc
26 mar 18:56
zef: To Metis uśmiechnij się do planimetrii
26 mar 18:59
Metis: Śmieje się gdy zaczynam i płaczę gdy kończę

, ale już nie ze śmiechu
26 mar 19:03
kasia: czyli to m wynosi 6? jestem juz dzis zmeczona.
26 mar 20:22
kasia: a jutro tyle trzeba jeszcze bedzie zjesc
26 mar 20:22
kasia: halo halo czy f(x)=2x
2 −mx+4 jest x=1 i to bedzie odpowiedz 6 ?
26 mar 20:30
5-latek :
26 mar 20:31
kasia: dziekuje
26 mar 20:34