ciąg (a_n)
glax: | | 3n−1 | |
Ile wyrazów ciągu (an) o wyrazie ogólnym an= |
| , gdzie n∊N+, znajduje się w |
| | 5n+2 | |
odległości większej niż 0,001 od granicy tego ciągu?
26 mar 12:09
glax: i co dalej
26 mar 12:20
glax: up
26 mar 12:33
Jerzy:
| | 3 | | 3 | |
an < |
| − 0,001 lub an > |
| + 0,001 |
| | 5 | | 5 | |
26 mar 12:36
glax: dlaczego dwa przypadki
26 mar 12:53
Jerzy:
| | 3 | | 3 | | 3 | |
g = |
| b = |
| − 0,001 , a = |
| + 0,001 |
| | 5 | | 5 | | 5 | |
26 mar 12:59
glax: | | 3n−1 | | 1 | |
czy można zapisać to tak  | |
| |> |
| |
| | 5n+2 | | 1000 | |
26 mar 13:11
glax: jeszcze raz
Jerzy wielkie dzięki za pomoc
26 mar 13:12
Jerzy:
nie .... I an − g I > 0.001
26 mar 13:13
glax: o to mi chodziło ale.... jak to ja zawsze śnięty czy coś hahah^^
26 mar 13:15