ciąg
glax: Ile wyrazów ciągu określonego wzorem an=(n2−9n)(n−√3)(2n−7), gdzie n∊N+, jest ujemnych?
A. nieskończenie wiele
B.8
C.6
D.5
26 mar 10:42
5-latek : A probowales rozwiazac nierownosc
(n2−9n)(n−√3)(2n−7)<0 ?
26 mar 10:45
Jerzy:
Naszkicuj " wężyk" i policz
26 mar 10:46
glax: an=n(n−9)(n−√3)(2n−7) ⇔ an=n(n−3)(n+3)(n−√3)(2n−7)
n(n−3)(n+3)(n−√3)(2n−7) <0
zrobiłem tak i mi co innego wyszło niż jest w odpowiedziach
26 mar 10:51
glax: stop źle, głupi błąd

n(n−9)(n−√3)(2n−7)
26 mar 10:52
Jerzy:
Odp: C
26 mar 10:57
glax: już mi wyszło
dziękuje za pomoc Jerzy i 5−latek
26 mar 10:57