rr
nick: koncowka rownania rozniczkowego
wychodzi;
i lewa strona wychodzi mi: ln|x|
2+c −> do potęgi e −> wychodzi mi cx
2, a nie ce
x^^2 jak w
odp, dlaczego : (
26 mar 08:35
Jerzy:
| | y−2 | |
z ostatniej linijki wynika,że: Cx2 = |
| ... i nie ma nigdzie liczby e |
| | y | |
podstaw wynik do równania i sprawdzisz, który jest dobry
26 mar 10:50
Mariusz:
Tak ale aby pozbyć się logarytmów korzysta z funkcji ex
26 mar 14:36
Jerzy:
Nie to miałem na myśli ....przecież może to rozwiazać wprost: lna = lnb ⇔ a = b
26 mar 14:41