x+1 | ||
∫ | dx | |
√x−2 |
x−2 | 3 | x−2 | 1 | |||||
∫( | + | ) dx= ∫ | dx + 3*∫ | dx = ? | ||||
√x−2 | √x−2 | √x−2 | √x−2 |
x − 2 | |
= √x − 2 | |
√x − 2 |
x+1 | x+1−3 | |||
∫ | =2(x+1)√x−2−2∫ | dx | ||
√x−2 | √x−2 |
x+1 | dx | |||
3∫ | =2(x+1)√x−2+6∫ | |||
√x−2 | √x−2 |
x+1 | ||
3∫ | =2(x+1)√x−2+12√x−2+C | |
√x−2 |
x+1 | ||
3∫ | =(2x+14)√x−2+C | |
√x−2 |
x+1 | 2 | |||
∫ | = | (x+7)√x−2+C | ||
√x−2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |