koło
pawlo392: W okręgu o promieniu 6 średnice AB i CD przecinają się pod kątem 45∘ . Na okręgu tym wybrano
punkt E oraz skonstruowano jego rzuty P i Q odpowiednio na średnice AB i CD . Oblicz długość
odcinka PQ .
24 mar 22:56
pawlo392: up
24 mar 23:23
Eta:

Na czworokącie EPSQ można opisać okrąg o średnicy 2r ( dlaczego?
2r=R=6
Z twierdzenia sinusów |PQ|=2r*sin45
o =.....
24 mar 23:54
lwg: Dlaczego nie chcesz przyjąć do wiadomości, że nikt na świecie (oprócz mnie) nie udowodnił WTF
dla n=4? Hipoteza A4 + B4 = c2 nie prowadzi do dowodu WTF dla n=4. To jest zupełnie
inna hipoteza od A4 + B4 = C4. Dowód na fałszywość tej hipotezy A4 + B4 =
c2 daje póki co jedynie metoda regresji kwdratów autorstwa Fermata. Jednakze Fermat
udowodnił nieco inne twierdzenie. To oznacza, że tylko ja udowodniłem WTF dla n=4.
25 mar 00:06