Długość boku trójkąta równo ramiennego którego przecina środkowa
Szuler:

Prosta k jest równoległa do boku KM trójkąta KLM i przecina boki KL i LM odpowiednio w punktach
A i B Długości odcinków AK, AL i AB podane na rysunku. Bok
KM ma długość ?
24 mar 20:19
24 mar 20:27
Szuler: Heh dzięki a mógłbyś to jakoś wytłumaczyć ?
24 mar 20:28
Oopp: Mogłabym

... podobieństwo trójkątów ... trójkąt BAL jest podobny do trójkąta KLM
24 mar 20:30
Szuler: Wybacz ... Bo ja mam możliwe odpowiedzi A. 4 B.4,5 C.5 D.6 to która będzie dobra bo ja tu nic
nie ogarniam
24 mar 20:37
Oopp: Mnożysz na krzyż ... 3*10=6x
24 mar 20:40
Oopp: Mnożysz na krzyż ... 3*10=6x
24 mar 20:40
Oopp: Mnożysz na krzyż ... 3*10=6x
24 mar 20:40
Szuler: Oo dziękuję teraz rozumiem
24 mar 20:45