matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiory
Sanderkaa:
a) Wyznacz zbiory: A∪B, C∩D, A−C,.jeśli: A={−3,−2,−1,3,4} ,B={−2,0,1,3} C={−2,−1,0,1,2} b)Wykonaj działania na zbiorach: C−N, W∪NW, W∩R. c)Wykonaj działania na przedziałach: (2,5)∪<3,8> ; (−
∞
,3)−(0,9> ; (−7,8>∩<−7, +
∞
)
24 mar 17:37