matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc w zadanku :-)
Piotrek:
Prosze o pomoc w zadanku
a
h(2)
Funkcja h określona jest wzorem h(x)=
gdzie a≠0. wobec tego liczba
jest
x
h(5
równa: a)0,1 b)0,4 c)2,5 d)10
1 sty 12:34
kaz:
c)
1 sty 12:42
Piotrek:
hmmm ale jak do tego doszedles
1 sty 13:00
kaz:
h(2)
a
2
a
5
5
=
=
*
=
h(5)
a
5
2
a
2
1 sty 15:07
Pawcio:
dzieki wielkie
1 sty 15:12
Pawcio:
mi tez to zadanko bylo potrzebne xD
1 sty 15:12
Piotrek :
1 sty 15:12