matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamość trygonometyczna.
tomaszz:
Siema, mam problem z pewną tożsamością trygonometryczną. (2sin
2
x−1)(2sin
2
y−1)=cos
2
(x+y)−sin
2
(x+y)
24 mar 10:48
jc:
Nic dziwnego. Nie ma takiej tożsamości. Dla x=y=45
o
mamy L = 0, P = − 1.
24 mar 11:16