matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
wera11:
21
Wykaż, że jeśli a=log
2
10+log
4
10+log
16
10 to a∊(
;7)
4
Help
24 mar 08:12
ZKS:
log
2
10 + log
4
10 + log
16
10 =
1
1
7
log
2
10 +
log
2
10 +
log
2
10 =
log
2
10
2
4
4
log
2
8 < log
2
10 < log
2
16 3 < log
2
10 < 4
21
7
<
log
2
10 < 7
4
4
24 mar 10:31
wera11:
dzięki
24 mar 15:52