kwadratowa poczatki
5-latek : Zadanie :
Kwadrat piatej części stada malp zmnaiejszonej o 3 schowal się w jaskini
Zostala na widoku jedna malpa która weszla na drzewo .
Ile było malp ?
ja bym to zapisal tak
Albo wydaje mi się ze chyba należy zapisc tak
23 mar 08:20
5-latek : Zrobie ten drugi
x
2−55x+250=0
√Δ= 45
x
1= 50
x
2= 5
x
2 =5 nie spelnia warunków zadania
23 mar 08:46
5-latek :
23 mar 09:28
23 mar 09:39
===:
oczywiście nie tu nawias
23 mar 09:41
===:
jeszcze śpię
23 mar 09:43
23 mar 09:43
===:
25x−x
2+30x−250=0
x
2−55x+250=0
√Δ=45
| | x | |
x=50 oczywiście założenie, że |
| >3 i x∊N+ |
| | 5 | |
23 mar 09:51
5-latek : czyli w sumie dobrze rozwiazalem tylko nalezalo napisac =1 a nie x
I zalozenia .
Dziekuje
23 mar 10:00
===:
23 mar 10:04
23 mar 12:51
5-latek : To zadanie jest w ogole stare bo z 12 wieku .
23 mar 22:55