równanie wykładnicze
Potrzeba: Jak obliczyć taki układ równań:
nie używając metody graficznej?
23 mar 00:13
Janek191:
3 I x I − 2*2x = − 2
3 *I x I − 2x +1 = − 2
x = 0
y = 20 = 1
23 mar 00:17
Potrzeba: nie rozumiem skąd x = 0

poza tym graficznie wychodzi jeszcze jedno rozwiązanie x=2 y=4
23 mar 15:43
Potrzeba: ktoś mógłby pomóc?
23 mar 18:33
Mila:

Dlaczego nie wystarcza Ci rozwiązanie graficzne, to dobry sposób.
f(x)=2
x
x=0 i y=1
x=2 i y=4
23 mar 18:40
23 mar 18:41
Potrzeba: Ok, skoro mówisz że graficznie jest ok, to ok
23 mar 21:31
Mila:
Sprawdzamy równanie dla odczytanych rozwiązań.
23 mar 21:32