matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadratowa poczatki
5-latek :
Zadanie Od kwadratowej plytki odcieto pasek szerokosci 3cm Pole pozostalej czesci plytki wynosi 10cm
2
. Oblicz bok plytki P=x(x−3) wiec x(x−3)=10 x
2
−3x−10=0
√
Δ
=7 x
1
= −2 (odpada x
2
= 5 (dobre
22 mar 23:13
Metis:
Dobrze, 5−latku
22 mar 23:14
5-latek :
Czesc
Metis
OK
22 mar 23:16