matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta granica
kasik (z innego kompa):
Oblicz granicę ciągu: lim(n−−>
∞
) (1+2n−n
2
)
22 mar 22:32
Janek191:
1
2
a
n
= 1 + 2 n − n
2
= n
2
*(
+
− 1}
n
2
n
więc lim a
n
= −
∞
n→
∞
22 mar 23:40