sześcian
Magdanoa:

kąt między przekątnymi BE i BG ścian sześcianu ABCDEFGH ma miarę?
z góry przepraszam za amatorski rysunek
22 mar 20:00
zef: masz kąt pomiędzy dwoma przekątnymi które są równe, a krawędzia
a
d=a√2
22 mar 20:02
Magdanoa: nadal nie wiem jak to obliczyć kurcze
22 mar 20:20
zef:

Zauważ że gb=bh i to są przekątne kwadratu d=a
√2
gh=a
gb=bh=a
√2
22 mar 20:48
Mila:
Narysowałaś przekątne BH i BG zamiast
BE i BG.
22 mar 21:49
Magdanoa: Ref
23 mar 00:17
Magdanona: Ref
23 mar 00:44
Janek191:
60o
23 mar 01:04