rzut wektora
estera: Rzut wektora r
2 na r
1
r
1 = [1,−3,0] oraz r
2 = [0,−1,2]
Nie wiem jak się za to zabrać... znaczy się mam dwa wzory i nie wiem który dobry
| r1 o r2 | |
| * r1 a w drugim... cóż to samo z tym że wartość pod kreską ułamkową jest |
| |r1| | |
podniesiona do kwadratu... ?
22 mar 19:48
estera: ? nikt nie pomoże ?
22 mar 19:59
estera: :( ? ?
22 mar 20:18
Mila:
r1 = [1,−3,0] oraz r2 = [0,−1,2]
Drugi wzór.
r
2o r
1=[0,−1,2] o [1,−3,0]=3
| | 3 | | 3 | | −9 | |
urzr2na r1→= |
| * [1,−3,0]=[ |
| , |
| ,0] |
| | √102 | | 10 | | 10 | |
22 mar 21:27