ciągi
wdzięczna&ponętna: | | n2−5n−24 | |
ciąg (an) określony jest wzorem ogólnym an= |
| . Które wyrazy tego ciągu są |
| | n2=2 | |
równe 0?
a
8, a
3, a
6 czy a
3 i a
8? proszę o obliczenia
22 mar 19:17
prosta:
n2−5n+24=0
22 mar 19:50
prosta: n2−5n−24=0
22 mar 19:50
wdzięczna&ponętna: a czemu +24?
22 mar 19:51
wdzięczna&ponętna: na dole jest n2+2
22 mar 19:51
zef: Licz deltę z licznika i pamiętaj że n∊N+
22 mar 19:52
wdzięczna&ponętna: pierwiastek z delty mi wyszedł 11 i co dalej?
22 mar 20:33
olekturbo: Zadaj sobie pytanie. Jeżeli równanie jest stopnia drugiego to może mieć trzy pierwiastki?
22 mar 20:37