matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria rownanie
hm:
sin
2
(4x)=1
π
kπ
π
kπ
moje wyniki −
+
i
+
8
2
8
2
π
kπ
3π
kπ
wg wolframu: −
+
i
+
8
4
8
2
π
kπ
π
kπ
wg wolframu dla równań sin(4x)=1 i sin(4x)=−1:
+
i −
+
i
8
2
8
2
3π
kπ
+
8
2
22 mar 19:05
Benny:
sin4x=1 lub sin4x=−1
π
3
4x=
+2kπ lub 4x=
π+2kπ
2
2
π
kπ
3
kπ
x=
+
lub x=
π+
8
2
8
2
22 mar 19:08
Benny:
Oczywiście Twoje wyniki też są poprawne.
22 mar 19:09
hm:
omg... no tak, już kumam, dzięki
22 mar 19:21