matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Graniastosłup
Zielina:
Liczba krawędzi graniastosłupa o 48 wierzchołkach wynosi?
22 mar 19:04
olekturbo:
narysuj sobie graniastoslup i pokombinuj
22 mar 19:07
dero2005:
liczba kątów podstawy
48
n =
=24 kąty
2
liczba krawędzi k = 3n = 72 krawędzi
22 mar 20:45