matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szeregi
Feok:
Określ obszar zbieżności punktowej szeregu
n=1
∑
∞
x
2n
−x
2n+2
. lim
n→
∞
Sn(x) wyszedł mi x
2
, im
n→
∞
Sn(1)=lim
n→
∞
Sn(−1)=0 a co będzie z x∊(−
∞
,−1)u(1,+
∞
)?
22 mar 18:57