matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
wdzięczna&ponętna:
pierwszym wyrazem malejącego ciągu geometrycznego jest 2 2/3 a trzeci wyraz tego ciągu to 2/3. szósty wyraz tego ciągu to
22 mar 18:54
Jack:
2
8
a
1
=2
=
3
3
2
a
3
= a
1
* q
2
=
3
a
3
2
3
1
= q
2
=
=
a
1
8
3
4
1
q =
2
a
6
= a
1
* q
5
8
1
a
6
=
* (
)
5
= ...
3
2
22 mar 19:02
wdzięczna&ponętna:
czyli 1/12
dzięki
22 mar 19:13