matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta
MaciuśKról:
Rownanie prostej przechodzącej przez punkty a = (−2, 3) b = (3,4) ma postać?
22 mar 18:09
===:
... a podstaw do gotowego wzoru ... lub licz z układu równań
22 mar 18:11
Janek191:
y = a x + b
y
2
− y
1
a =
x
2
− x
1
22 mar 18:15