Przedstaw podane wyrażenie w postaci potęgi
ann4: Przedstaw podane wyrażenie w postaci potęgi (22/3*0,252/3*3√4) :
[(10/3)2/5*0,812/5*5√100}−1/3
22 mar 17:10
ojojojoj: dobrze przepisałaś/ eś?
7 kwi 22:24
ann4: Tak tylko za pierwiastkiem ze stu powinien być nawias kwadratowy i te 2/3 to są potegi
7 kwi 22:33
zef:
22/3
(2−2)2/3=2−4/3
3√4=(22)1/3=22/3
przemnóż i z drugim nawiasem zrób to samo
7 kwi 22:36
ann4: Czyli (10/3) 2/5*(81/100) 2/5*(100 1/5)−1/3?
7 kwi 22:47
zef: No póki co to przepisałaś tylko 2 nawias
7 kwi 22:48
ann4: A dalej bo nie wiem
7 kwi 22:49
ann4: Te 100 trzeba zamienić na 1/100 do potęgi 5 i jeszcze do potęgi 1/3?
7 kwi 22:51
8 kwi 19:48
ann4: Pomoże ktoś ratunku
10 kwi 16:18
;):): POMOCY
10 kwi 21:17