matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
Monia:
Liczba (pier. 3 stopnia)
√
−8
4
jest równa?
22 mar 14:46
Jerzy:
[(−8)
1/3
]
4
22 mar 14:50
Monia:
I co dalej?
22 mar 15:58
qaz:
Wymnazasz wykładniki?
22 mar 16:07
Mila:
3
√
−8
4
=−(
3
√
2
3
)
4
=−2
4
=−16
22 mar 16:20