matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są funkcje:
Zuza:
⎧
1 dla x≤2
f(x)=
⎩
x−1 dla x>2
oraz g(x)= −f(−x)
Oblicz a=g(−√5) * g(−√3) * *g(−√2) . Zakoduj cyfry: setek, dziesiatek, jednosci liczby |100a|.
22 mar 13:49