matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Nathalie:
Witam mam problem z wyliczeniem poniżej granicy ciągu, proszę o pomoc !
√
9n
2
+n
an =
√
8n
3
−3n+2
21 mar 20:13
Nathalie:
21 mar 20:31
Janek191:
√
9 +
1
n
a
n
=
√
8 n −
3
n
+
2
n
2
21 mar 20:34
Janek191:
lim a
n
= 0 n→
∞
21 mar 20:34