matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LINIOWA NIEZALEŻNOŚĆ WEKTORÓW
Kaśka:
Zbadaj liniową niezależność wektorów: −f(x)=sin
2
x, g(x)=cos(2x), h(x)=2 w zbiorze funkcji ciągłych [0,1] −{x
2
+ x, 2,, x−1} w W
2
przestrzeni wielomianów st.≤2 −{x
3
−1, x
2
+x,1,x+1} w W
3
21 mar 18:03