2 | ||
Wyznacz wartość największą i wartość najmniejszą funkcji f(x)=− | x2+6 w przedziale | |
3 |
−8 | 3 | ||||||||||||
p wyszło mi 0 więc należy do przedziału, funkcja jest malejąca więc q= | = | ||||||||||||
| 2 |
2 | 1 | |||
a wartość najmniejsza to f(−1)=− | +6=5 | |||
3 | 3 |
2 | ||
f(x) = − | x2 + 6 < − 1, 3 > | |
3 |
2 | ||
ymin = f(3) = − | *32 + 6 = 0 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |