matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji
blumix:
1
Dziedzina funkcji f (x) =
jest zbior?
x
2
−4
a. D=R b. D=R \ {−2, 2} c. D=R \ {2} PROSZE O POPRAWNA ODPOWIEDZ
21 mar 16:26
Yellow:
x
2
−4≠0 ⇔ x≠2∨x≠−2 zatem D=R\ {−2,2}
21 mar 16:30