pochodne
Lolek: Nie potrafię policzyć tej pochodnej
y=ln5(x2+1)+6x9cos3x
21 mar 14:10
Jerzy:
= 10xln4(x2+1) + 54x8cos3x − 18*x9cos2xsinx
21 mar 14:16
Lolek: dlaczego 10x?
21 mar 14:19
Jerzy:
2x ...pochodna nawiasu
21 mar 14:22
Lolek: można jaśniej?
21 mar 14:22
Jerzy:
| | 10xln4(x2+1) | |
Zle początek ...= |
| +...... |
| | x2+1 | |
21 mar 14:24
MISIA: Nie czaje, można krok po kroku?
21 mar 14:28
Lolek: ja własnie też nie
21 mar 14:28
Jerzy:
| | 1 | |
Początek... = 5*ln4(x2+1)* |
| *2x...teraz jasne ? |
| | x2+1 | |
21 mar 14:31