matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dynamika
Początkujący:
Pomijając siłę tarcia, jaką szybkość będzie miało ciało o m=10kg po czasie t=2s od chwili rozpoczecia ruchu jesli dizałaja na nie układ sił: F
1
= 5N F
2
= 10N F
w
= 5
√
5
F=ma
v
F=m*
t
v
5
√
2
= 10 *
2
10
√
5
= 10v
m
v=
√
5
s
czy zadanie jest prawidłowo zrobione
31 gru 13:06