matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi liczbowe
podkarpacie:
Ciąg an jest geometryczny a1=2 , a2=6 .Liczby(a3 , x ,
x
2
) w podanej kolejności tworzą ciąg artmetyczny.Oblicz x.
21 mar 10:04
Tadeusz:
to licz ... a
3
= ... a
3
*0,5x=x
2
21 mar 10:44