matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
monika:
Dłuższy bok prostokąta ma długość a=10 cm .Kąt rozwarty pomiędzy przekątnymi wynosi 120 stopni.Oblicz długość drugiego boku?
31 gru 12:58
jaaaaaaaaa:
tg60=
1
2
a/c c=
5
√
3
3
b=2c b=
10
√
3
3
31 gru 13:27