20 mar 18:36
jc: Nic nie musisz liczyć. Narysuj wykres od o do T. Zobaczysz, że pole pod wykresem
to połowa pola prostokąta w którym mieści się wykres.
Na kartce dwa razy użyłeś tego samego wzoru, więc wróciłeś na start:
∫ sin2 t dt = ∫ (1 − cos 2t)/2 dt = ∫ sin2 t dt
20 mar 19:25
20 mar 20:06
jc: A gdzie ma być wykres? kwadraty są przecież nieujemne.
Jak nie widzisz, to licz. Podpowiem. ∫02π cos 2t dt = 0.
20 mar 20:18
Skipper11: No faktycznie, jeśli się weźnie ten prostokąt nad osią x i porówna z wykresem to zajmuje wykres
połowę.
Okej, dzięki.
20 mar 20:33